ARN: Gft+e Regio de Vallei naar ARN

De gemeenten in Regio de Vallei sturen vanaf 2023 jaarlijks ruim 30 kton gft+e naar ARN voor verwerking. Dat is de uitkomst van een aanbesteding van de samenwerkende gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen. Het huidige contract voor de verwerking van gft en huishoudelijke etensresten (gft+e) liep eind 2022 af. Samen zochten ze daarom een nieuwe verwerker. ARN kwam daarbij als beste optie uit de bus. De inschrijvingen werden beoordeeld op milieuvoordeel, kosten en kwaliteit, waarbij milieuvoordeel het zwaarst woog. Naast ARN was er één andere inschrijving. JMA begeleidde de opdracht voor de gemeenten.

De nieuwe opdracht is per 1 januari 2023 gestart en loopt tenminste vijf jaar. Daarna kan de Regio de Vallei de opdracht nog twee keer verlengen, met iedere keer twee jaar.

De gemeenten bieden samen ruim 30 kton gft+e per jaar aan, waarvan bijna de helft afkomstig is van de gemeente Ede. De hoeveelheid loopt de afgelopen jaren geleidelijk op, tot een prognose van 34 kton in 2030. 

Hand in composthoop

Beeld: ARN BV

Contactpersoon

Petra Kerste

Wilt u meer over dit project weten. Neem dan contact op via 0306991599 of via petra.kerste@jma.nl.