Partners

Energiebox

De Energiebox is in 2014 gestart door milieu adviesbureau JMA, de gemeente Utrecht en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Het werkgelegenheidsproject werd opgericht om het energieverbruik van bewoners te verminderen. De Energiebox informeert huurders en woningeigenaren over energiebewust gedrag in huis. Zij ontvangen een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft uitleg over het gebruik van de producten, geeft besparingstips en zet deze op een rijtje in een rapport afgestemd op de situatie van de bewoner. De tips kunnen bewoners zonder hoge kosten zélf uitvoeren. Zo besparen zij op hun energierekening, verhogen zij hun wooncomfort en verminderen ze hun energieverbruik. Op dit moment loopt het project in de gemeenten Albrandswaard, Amsterdam, Barendrecht, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Ede, Eindhoven, Nieuwegein, Nissewaard, Ridderkerk, Son en Breugel, Stichtse Vecht, Tilburg, Utrecht, Veldhoven, Waalre en Woudenberg. Voor meer informatie zie www.energiebox.org.

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend biedt educatieve programma’s aan over de circulaire economie en de energietransitie. De slogan van Stichting Technotrend luidt: Door inspirerend onderwijs naar een duurzame toekomst. Stichting Technotrend heeft een uitgebreid pallet educatieve programma’s voor het primair, voortgezet en andersoortig onderwijs.  JMA werkt nauw samen met Stichting Technotrend bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze educatieve programma’s. Bent u benieuwd naar de programma’s van Stichting Technotrend? Dan kunt u op hun website terecht door op deze link te klikken.

Jouwhuisslimmer

Jouw Huis Slimmer is een onafhankelijke energieplatform van 15 gemeenten in de regio Utrecht. Woningeigenaren die vragen hebben over energiebesparing kunnen op deze site terecht. Ook vindt u hier meer informatie over lokale energie initiatieven en biedt dit een platform voor lokale adviseurs en bedrijven om hun diensten aan te bieden. JMA is aangesloten als partner bij dit platform.