Partners

Energiebox

De Energiebox is in 2014 gestart door milieu adviesbureau JMA, de gemeente Utrecht en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Het werkgelegenheidsproject werd opgericht om het energieverbruik van bewoners te verminderen. De Energiebox informeert huurders en woningeigenaren over energiebewust gedrag in huis. Zij ontvangen een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft uitleg over het gebruik van de producten, geeft besparingstips en zet deze op een rijtje in een rapport afgestemd op de situatie van de bewoner. De tips kunnen bewoners zonder hoge kosten zélf uitvoeren. Zo besparen zij op hun energierekening, verhogen zij hun wooncomfort en verminderen ze hun energieverbruik. Inmiddels is de Energiebox actief in Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Amersfoort, Eindhoven en Tilburg. Voor meer informatie zie www.energiebox.org.

Start Foundation

De arbeidsmarkt is steeds meer topsport geworden. Mensen die willen meedoen, moeten zich aanpassen. Het systeem, met al onze wetten, regels en instituten, kan niet verhinderen dat al jarenlang 1,7 miljoen mensen die langs de kant staan, eerder uitgesloten dan ‘ingesloten’ worden. Dat moet anders en dat kan anders. Start Foundation gelooft dat er ruimte voor iedereen is om mee te doen en van waarde te zijn. Start Foundation is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen aan een Nederland te bouwen waarin iedereen meedoet, en pleit voor een nieuwe werkelijkheid, die mensen bemoedigt in plaats van ontmoedigt om een bijdrage te leveren. Door anders te denken en te doen, kan je het onmogelijke mogelijk maken. Start Foundation maakt er werk van. Vanuit deze overtuiging ondersteunt Start Foundation het Energiebox project van JMA, waarin veel ouderen een nieuwe uitdaging vinden. Zie voor meer informatie www.startfoudnation.nl

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend biedt educatieve programma’s aan over de circulaire economie en de energietransitie. De slogan van Stichting Technotrend luidt: Duurzame ontwikkeling door techniekeducatie. Stichting Technotrend heeft een uitgebreid pallet educatieve programma’s voor het primair, voortgezet en andersoortig onderwijs.  JMA werkt nauw samen met Stichting Technotrend bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze educatieve programma’s. Bent u benieuwd naar de programma’s van Stichting Technotrend? Dan kunt u op hun website terecht door op deze link te klikken.

Jouwhuisslimmer

Jouw Huis Slimmer is een onafhankelijke energieplatform van 15 gemeenten in de regio Utrecht. Woningeigenaren die vragen hebben over energiebesparing kunnen op deze site terecht. Ook vindt u hier meer informatie over lokale energie initiatieven en biedt dit een platform voor lokale adviseurs en bedrijven om hun diensten aan te bieden. JMA is aangesloten als partner bij dit platform.