Petra Kerste

Verduurzaming is een begrip dat zo groot en breed is geworden dat het soms niet meer duidelijk is wat we ermee bedoelen. En dan slaat de duurzame bubbel aan het vergaderen. In mijn ogen is het niet zo ingewikkeld als we het soms maken: je doet dat wat je doet zo sociaal mogelijk, met zo min mogelijk energie en grondstoffen, zonder afval of schade te veroorzaken. JMA houdt van concreet, praktisch en toepasbaar, zonder gedoe. Bijvoorbeeld:

Het direct impact maken op de energierekening van inwoners, door concrete rapporten met energieadviezen te schrijven waarmee zij hun woning kunnen isoleren en energie opwekken.  

Het voorkomen van zwerfafval in de openbare ruimte door slim prullenbakkenbeleid en het ondersteunen van burgerinitiatieven.

Het duurzaam aanbesteden van ondergrondse containers en afvalverwerkingsdiensten door oog te hebben voor de wensen van uitvoering, en bij inkoop te meten op circulariteit, schoon transport en modulaire systemen.

Met de gemeente, met de inwoners en met de marktpartijen. De hele keten wordt met elkaar verbonden. Onze ervaring leert ons wat goed werkt en waar de drempels liggen. Door wensen en aandachtspunten van zowel beleidsmakers, inkopers, uitvoering als bewoners bij elkaar te brengen en vervolgens met heldere communicatie en organisatie samen het project uit te voeren. Het bij elkaar brengen van idee├źn en partijen is wat ik graag doe, met een duidelijk doel voor ogen, maar altijd met aandacht en respect voor elkaar.

 

Petra Kerste

Adviseur afval- en grondstoffen en aanbestedingen