Petra Kerste

De overheid bestaat uit samenwerkende mensen. En wij vragen behoorlijk wat van deze groep. Medewerkers van gemeenten door heel Nederland zijn met een groot aantal thema’s bezig waarbij de wereld, de wensen en verwachtingen van inwoners, wet- en regelgeving en ook de technische mogelijkheden constant veranderen. We hebben verandering nodig om de klimaatimpact van onze manier van leven te beperken, maar voor de gemeente is al die snelle aanpassing erg veel. Soms te veel. 

 

Ik vind het fijn om mee te denken en werken zodat een project op de best mogelijke manier wordt ingestoken. Door rustig met elkaar in gesprek te gaan en vervolgens ervaringen en kennis te delen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de vraagstukken die er liggen. Het geeft veel voldoening als hierdoor opdrachten logischer, socialer, duurzamer en met een fijne samenwerking worden afgerond. Wanneer ik een aanbesteding of beleidsplan kan schrijven op een heldere en toegankelijke manier waarin de persoonlijke situatie van de gemeente volledig opgenomen is dan weet ik dat ook de uitwerking ervan beter zal verlopen. De contractmanager of uitvoerende projectmanager hoeft zich zo minder bezig te houden met contractuele zaken en kan zich op de inhoud richten. Het leukste vind ik daarom om een traject van begin tot einde mee te maken en uit te voeren. Van onderzoek, naar aanbesteding of maken van beleid tot en met de implementatie en begeleiding daarvan. 

 

De combinatie van denken en doen versterkt elkaar hierin. Ik begrijp dat wat moet gebeuren beter door praktijkervaring uit opdrachten en detachering bij verschillende gemeenten te combineren met theoretische kennis en ervaring uit onderzoekswerk en aanbestedingstrajecten door heel Nederland. 

 

Ideeën en partijen binnen een opdracht bij elkaar brengen is wat ik graag doe. Met een duidelijk doel voor ogen, maar altijd met aandacht en respect voor elkaar en de wereld. En het geeft energie om verduurzaming en sociaal werkgeverschap op breder vlak te stimuleren door anders naar inkopen of vervangen te kijken en zo hoog mogelijk in te zetten op de R-ladder.

 

Petra Kerste

Projectleider circulariteit en aanbestedingen